Monique

oprichter Medimee

Laat ik me even voorstellen. Ik ben Monique, een actieve, werkende vrouw, moeder van 2 kinderen en sinds een paar jaar helaas ook hartpatiënt.

Ik voel me verantwoordelijk voor mijn medicijngebruik maar ik merkte al snel dat dit niet zo makkelijk is. Vooral als ik medicijnen mee moet nemen, ben ik al snel het overzicht kwijt. Bovendien had ik moeite om mijn medicijnen goed te beschermen. Dat heeft er voor gezorgd dat ik Medimee tassen ben gaan ontwerpen.

Mijn hartkwaal heeft mijn leven flink veranderd. Voor mijn hartkwaal slikte ik zelden medicijnen. Af en toe een paracetamolletje of een crème tegen eczeem en zo. Maar met de komst van mijn hartkwaal groeide ook mijn medicijnkast.

Thuis lukt het me nog aardig om mijn medicijnen goed georganiseerd te houden. De doosjes die ik ophaal bij de apotheek liggen altijd keurig gesorteerd in een kast. De sorteerdozen waarin ik mijn medicijnen klaar leg voor de hele week heb ik in vele maten en kleuren. Mijn nachtkastje ziet er uit als een super strak georganiseerd bureaublad waardoor het meteen duidelijk is wanneer ik welke medicijnen moet slikken. Tot zover alles onder controle.

Het probleem

Net als veel andere Nederlanders ga ik graag op reis. Met het gezin gaan wij er graag even tussenuit. Soms een korte stedentrip, soms een weekje in een vakantiehuisje in de buurt maar soms ook een verre reis waarvoor we het vliegtuig pakken. Behalve de gewone reisapotheek moeten mijn persoonlijke medicijnen ook mee. Alleen….. op reis werkt mijn systeem niet meer. Erger nog, het wordt nu een volstrekt ongeorganiseerde chaos. Wat gaat er mis?

De medicijnen zou je mee moeten nemen in hun originele verpakking. Maar zoveel papieren doosjes passen niet en de doosjes overleven het ook niet. De plastic sorteerdoosjes die op mijn nachtkastje staan blijken op reis ook een nachtmerrie te zijn. Deksels gaan soms onbedoeld open, de douane wil graag weten wat er in zit (tja, ik weet ook niet meer welk pilletje bij welke medicatie op de lijst hoort) en mijn tassen met medicijnen staan soms urenlang in een hete auto of bus. Als ik de strips los in een toilettas stop weet ik bovendien niet meer of ik de pillen nu wel of niet heb ingenomen. En met al dat in- en uitpakken van mijn tassen ben ik soms ook wel eens pillen gewoon kwijt geraakt. Vraag me niet hoe, ik weet het ook niet.

 

Monique klein

Zelf aan de slag!

Maar gezien mijn optimistische karakter denk ik graag in oplossingen. Over de hele wereld heb ik gezocht naar tasjes of etuis die geschikt zijn om mijn medicijnen te ordenen en te beschermen. Helaas voldeed geen enkele tas of etui aan mijn wensen. Op dat moment ben ik maar zelf een etui gaan ontwerpen.  Eerst een tekening gemaakt en vervolgens op de naaimachine gaan maken. Daarna uitgeprobeerd in de praktijk, ontwerp bijgeschaafd en opnieuw gaan maken. En dat net zo lang totdat er een perfect ontwerp is ontstaan. Nu, 5 jaar later, heb ik meerdere ontwerpen met de hand gemaakt die ik handig en praktisch vind. Mensen om mij heen zijn enthousiast en vragen of ik ze ook voor hun kan maken.

Samenwerken

Om medische tassen en etuis op de markt te brengen die goed van kwaliteit zijn, ben ik gaan samenwerken met een professionele tassenfabrikant in Nederland die al vele jaren ervaring heeft met het produceren van tassen. Zo is er nu een mooi product te koop waardoor iedereen zijn of haar medicijnen veilig en geordend mee kan nemen.  Ik hoop op die manier een bijdrage te kunnen leveren aan alle patiënten die (veel)  medicijnen slikken en die graag goed, veilig en overzichtelijk mee willen nemen. Dan wordt reizen nog een stukje leuker. Bon Voyage!

Zes leuke weetjes over mij

travel figure with plane

Ik reis graag de wereld rond als mijn budget dit toelaat. Op mijn bucket list staan nog Japan, Canada en Nieuw-Zeeland.

owl-47526

Ik ben mijn carrière begonnen als ergotherapeute in de gezondheidszorg. De laatste jaren werk ik als part-time docent Engels op een middelbare school. Dit werk doe ik nog steeds met veel plezier en kan me geen mooier beroep voorstellen.

american-flag-1311744

Twee jaar heb ik in Amerika gewoond. Eén jaar voor mijn studie in Georgia en één jaar heb ik gewerkt als ergotherapeute in een ziekenhuis in Iowa.

keyboard-310740

Muziek is mijn passie. Ik luister graag naar mooie liedjes maar speel ook zelf piano.

boy-1300136

Mijn man en mijn twee opgroeiende tieners zijn de belangrijkste personen in mijn leven.

sushi-154528

Je kan me altijd wakker maken voor sushi of een goede Italiaanse maaltijd.